Stop met vingertje wijzen naar de staat..

ad-smets_4255Stop met vingertje wijzen naar ‘De Staat’. De staat, dat ben jij en ik. SAMEN vormen wij de Staat. Daarom moeten WIJ nu in actie komen!

Blijft het een slechte droom of wordt het een nachtmerrie?
Ik heb de laatste tijd erg onrustig geslapen, omdat ik droomde dat Trump gewonnen had! Volgens een recent onderzoek van een niet nader te noemen Amerikaanse krant heeft 72% van de ondervraagden Donald tot winnaar van het 3de televisie debat uitgeroepen. Via de TV, voor slapen gaan, vernam ik dat Bruce Springsteen een felle tegenstander is van die man met dat blonde matje. Hoewel hij denkt dat hij het niet gaat halen zegt Bruce dat er een gevaarlijke geest uit de fles is gekomen die een groot publiek weet te bereiken. Stel dat die allemaal naar hem luisteren?

Een veel gehoord adagium is: ‘je krijgt wat je verdient’. Hoe de Amerikanen ook kiezen, ze il-tramonto_3741_ad-smetskrijgen wat ze verdienen! Ware het niet dat de USA een wereldbepalende grootmacht is en wij zeker de consequenties van hun keuze gaan merken. Als kritische wereldburger houdt de aanloop naar de verkiezingen mij dan ook bezig en deze keer zelfs meer dan de vorige, al herinnerde ik mij dat ik toen blij was met hun keuze voor Obama.

Stemmen vanuit ongenoegen
Ik denk dat we best mogen constateren dat steeds meer mensen in de hele wereld met hun stem hun ongenoegen uitdrukken tegen de gevestigde politiek ‘orde’. Feit is ook dat we daarmee bijzondere en ongekende omstandigheden creëren, echter het VOLK bepaalt.

In die zin roep ik steeds vaker op om DEMOCRATIE anders te zien en geheel anders in te richten, vorm te geven. Het werkt niet meer op de oude wijze. Evenzeer vind ik het bijzonder nodig om het kiesstelsel grondig te herzien. Niet alleen in Nederland maar overal. Nergens werkt het op een wijze dat het VOLK daadwerkelijk krijgt wat het echt wil. Niet in Duitsland, Frankrijk, Engeland en zeker ook niet in de USA. De verwachting is dat in de USA 125 miljoen gaan stemmen, zijnde 55% van de stemgerechtigden. Dat percentage bepaalt dadelijk dus ook ons leven! Betrek hierbij de opkomstpercentages van de laatste jaren in de eerder genoemde landen en zelfs in ons eigen land. Volgens de huidige regels binnen onze democratie bepaalt dus bijvoorbeeld 48% van de stemgerechtigden wat we met z’n allen willen! Proficiat, geweldig, bedankt!

ad-smets_4311Dan maar een dictatuur?
Als democratie niet meer werkt, want die conclusie mogen we echt gaan trekken, zouden we dan wellicht meer sympathie mogen voelen voor anders ingerichte landen? Landen waar bijvoorbeeld een dictator aan de macht is. Waar het beter voor de gezondheid van de burger is om zelfs niet meer te na te denken. Kijk tevens naar de grote hoeveelheid boeven die zich nu al president mogen noemen in landen die zelfs door onze westerse politici nog steeds democratisch genoemd worden terwijl ook daar de vrijheid van burgers op steeds grotere schaal beperkt wordt en waarbij burgers bang zijn om hun vrije mening te uiten.

Transformatie
Het is tijd voor drastische maatregelen en ‘anders’ te willen. Een echte TRANSFORMATIE is nodig en wel heel rap!

Want zeg eens eerlijk, zelfs in Nederland hebben we inmiddels toch ook al een bananenstaat gecreëerd. De politiek staat al decennia lang ver van de burger af. In 2006, toen ik voorzitter van de VVD in Eindhoven was, heb ik na bijna 20 jaar actief bestuurder te zijn geweest de politiek vaarwel gezegd. Precies om die reden, dat ik vond dat onze politieke bestuurders in een eigen wereld leefden en niet wisten wat de gewone burger van een staat verwacht. Toen al, tien jaar geleden.

Een staat is niet meer dan een compromis tussen burgers en overheid, waarbij we iets inleveren om er iets beters en meer voor terug te krijgen: gegarandeerde vrijheid bijvoorbeeld.

ad-smets_3755

Welke vrijheid?
Waar is onze vrijheid als Nederlander gebleven? De een mag in een moskee roepen dat een homo minder waard is dan een varken en om die reden van de flat gegooid mag worden. Een politicus wordt vervolgd omdat hij vraagt of de mensen meer of minder Marokkanen wil, waarbij de zaal luidt scandeert: “MINDER”. Hier gaat het dan in een keer om haat zaaien. Ik zie geen verschil. Wie durft op dit moment nog voluit te roepen: “Wij willen meer ZWARTE pieten!” Je mag zelfs niet meer zeggen dat iemand zich als een aapje gedraagt. En wat doet de politiek om onze vrijheden en cultuur te beschermen? Bang voor de media kakelen ze als kippen zonder iets zinnigs te zeggen. Ze willen enkel en alleen het nieuws halen! Waar blijft onze Staat om onze rechten en vrijheden als Nederlander te beschermen en te waarborgen? Waar blijft onze Staat die de verbindingen zoekt waarmee een burger blijft geloven in het inleveren van een stukje eigen ruimte om er meer voor terug te krijgen.

Jaren terug lukte het een politicus nog om er goed van af te komen ook al praatte hij over die ‘kut Marokkanen’ maar ja, toen zat de PvdA ook nog stevig in het zadel. Hij had wel het lef om het gewoon te zeggen, die Rob Oudkerk.

Tijd voor verandering
Het wordt tijd dat de politici eens gaan zeggen wat de werkelijkheid en waarheid weergeeft. Met lef om voor onze eigen cultuur en verworven vrijheden op te komen. Ons te beschermen, ons de kans te vergunnen om ons te ontplooien, te voorzien van goede zorg en scholing.

ad-smets_3711

Met Mens maatwerk voor burgers?
We zien steeds meer het tegendeel: we worden uitgekleed, bestraft, tegengewerkt en ernstig teleurgesteld. Bestolen van onze pensioenopbouw en we moeten doorwerken tot we erbij doodvallen. “Kan het nog erger?” vragen steeds meer mensen zich af. Wie het weet mag het zeggen.

De oplossing nabij? Als tegenhanger van president Trump zouden we wellicht Harry Mens kunnen uitnodigen om Nederland te leiden….. Wees gerust, we kunnen in ieder geval de Italianen om advies vragen hoe het is als een industrieel het land leidt.

il-tramonto_3622_ad-smetsEn wie weet krijgen we met Harry Mens allemaal weer wat meer plezier in de politiek. Sexbommen als ministers, Bunga Bunga feestjes in Nederland met Poetin, Erdogan en Trump als special guests. Angela die lijdzaam als muurbloempje toekijkt, spaarzaam gekleed in een string, hoopvol toch te worden uitgenodigd om mee te doen!

We krijgen eindelijk nieuwe wetten, op maat gemaakt voor speciale mensen en speciale omstandigheden. Wetgeving die omgekochte rechters door slim na te denken weten uit te leggen wat wij ook nog eens gaan geloven. Want wij weten ons eigen denkvermogen toch niet meer te gebruiken, die wordt ook nu al door de media bepaald.

Eén pot nat
Och, wat maakt het uit, wat is het verschil met de huidige situatie? Mark gaat dadelijk ook gewoon het Oekraïneverdrag bekrachtigen terwijl het Nederlandse volk anders heeft gestemd. Let maar op!

Politici doen wat ze willen en houden ons allen voor de gek. En wij laten dat allemaal toe. Ook al gaan we niet stemmen, of stemmen we tegen hen en de gevestigde orde, het wordt er niet beter op….. De afstand tussen de politiek en de burger wordt alsmaar groter.

Oproep
Willen wij dit of willen wij dit niet? Willen wij dit meer of toch maar minder? Kom in actie! NU !!!!!!!!

ad-smets_4254

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *