Roze paddenstoelen

“Guardare il mondo attraverso gli occhiali color rosa!”

Ik wilde eens wat anders uitproberen. Over het algemeen streef ik naar haarscherpe foto’s, heldere doch natuurlijke kleuren. In tegenstelling tot de ‘leer’ welke professionele fotografen aanhangen, plaats ik het object bewust op een ‘eerlijke’ manier in het midden van de foto.

Verder fotografeer ik eigenlijk alles wat ik tegenkom. Of het mensen, dieren, planten, gebouwen of landschappen zijn, ik klik er lustig op los. Want, de foto’s behoren de verbeelding te zijn van onze verhalen waarmee wij mensen in een vakantiesfeer willen brengen, de sfeer van bella Italia.

Maar wat is tegenwoordig nog helder, eerlijk en natuurlijk? En opeens dacht ik aan Bilitis van David Hamilton, een film in softfocusstijl. Lekker wegdromen op een roze wolk, romantisch, je gelukkig en verliefd te voelen. Heerlijk om je te verplaatsen in een andere sfeer, een dimensie zonder de hardheid van onze nieuwe ‘normale’ wereld.

Naam van de foto: “mooi roze hoeft niet lelijk te zijn!”

Tijdens deze mijmering terwijl ik met de bladblazer flink in de weer was, zag ik deze piepkleine paddenstoelen. “Zo Ad, nu ga deze eens op een andere wijze fotograferen!” En zie hier het ‘zachte’ resultaat. Totaal afwijkend van wat ik normaal doe. Een andere verbeelding van de waarheid dankzij de camera-instellingen, want er was eigenlijk te weinig licht – het schemerde al volop – en met een ietwat te grofkorrelige structuur om een mooie foto te kunnen maken.

Naam van de foto: “mooi roze hoeft niet lelijk te zijn!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.