Relaxt fietsen!

Als het ff kan qua tijd en weer, dan fietsen we iedere dag een klein rondje door ons dorp Camino al Tagliamento in het Noord-Italiaanse Friulië.

Altijd gewapend!

Natuurlijk ‘gewapend’ met camera om het tochtje vast te leggen op de gevoelige digitale plaat. De ene keer helpen we een kikker met oversteken en houden we het verkeer (meestal een tractor) tegen. Een andere keer een slang. Geregeld worden de bergen gefotografeerd, omdat ze dominant aan de einder aanwezig zijn.

Tegenwoordig wil ik tussendoor ook andersoortige foto’s schieten. Bedoeld als inspiratie voor een van mijn zusjes die aan het schilderen is geraakt nu ze met pensioen is. Zij weet de kleuren met kwasten en spatels zó kunstzinnig op het canvasdoek te draperen dat er prachtige, rustgevende veldboeketten ontstaan.

Non ho mai pensato che sarebbe stato così rilassante vagare per i campi senza la mascherina! Così rilassato!

Terwijl ik dus voor haar driftig een paar nieuwe composities aan het zoeken was al kijkende door de zoeker van mijn camera, merkte ik pardoes dat ik mij inmiddels tussen manshoge groene plantjes begaf. Het voelde zo ontspannen aan, de zoele lucht, de zoete geur, zo relaxt. Groen en geel, kleuren die best moeilijk zijn om natuurgetrouw vast te leggen. Of het mijn zus gaat lukken?

Klik hier voor alle Italië blogs op ‘il Tramonto’

© & redactie: Ad Smets – foto’s: Ad Smets

L’amore, een boek over twee Nederlanders die goed
willen inburgeren in Italië

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.