Ieder pondje gaat door het mondje

verjaardagskaart 2014Ik hou niet van uitspraken en ik ben er heel slecht in! Of het komt door de varianten die men mij vroeger geleerd heeft? “Ik heb de melk horen klotsen, maar ik weet niet waar de tepel hangt”, is er zo eentje ‘met een baard”. Nog “ouder dan de weg naar Rome” is die van ‘as de as brik, den veltj de ker’. Inderdaad, zeker een “waarheid als een koe”.

En dan is het kerstmis, en dat betekent eten, eten en nog eens eten. Nou was ik bezig met afvallen in het kader van het anticiperen op deze dagen van “zwaar tafelen”. Vandaag kan men echt tegen mij zeggen: “ieder pondje gaat door het mondje” en Sjaak zal vanavondad smets zeker een keer getuige zijn van het feit dat ik “mit de batse klatse”. Zo heb ik een paar weken geleden een artikel geschreven met als titel: “sjtrontj, waem haet dich gesjete” (klik hier)wat morgenvroeg hernieuwd aan de orde zal komen. Zo, ”alle gekheid op een stokje” want “mit dae kwatsch kinse noch een banaan rech lulle”.

sjaak verweijSjaak wilde natuurlijk ‘geen roet in het eten gooien’ ondanks het feit dat we vandaag alleen maar getafeld hebben. Hij ‘weet wat voor vlees hij in de kuip heeft’ en omdat ‘de liefde door de maag gaat’, wilde hij voor mijn verjaardag toch nog een lekker stukje gebak maken. Hij kan koken als de beste en ‘wit eine paerskeutel noch lekker te maken’. Tot ziens, hoie, houdoe, ciao ciao en mandi, “toet in de proemetiet”. Omdat ‘het helemaal koek en ei tussen ons is’, staan we samen op de foto.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.