Help, mijn man heeft een decemberhobby!

Help m’n man heeft een decemberhobby: kerststukjes maken! Je kent dat vast wel!

Al drie dagen lang fietsen we s’middags langs groenvoorzieningen en door landbouwvelden om materiaal te verzamelen en dan is het moment surprème aangebroken: “Lief, ga gewoon lekker je eigen gang, ik ga nu buiten beginnen.” Drie minuten later: “Lief, kun je mij even helpen, het lukt me niet!”

Zes minuten later: “Lief, kun je even wat gaten boren voor de kaarsen?” Negen minuten later: “Lief, ik heb te kort aan groen, kun je even bij de buren nog wat jatten?” Twaalf munuten later: “Lief, kun je toch nog een spijker extra erin slaan, want het wankelt te veel?”

Een schat van een man en prachtige kunstwerken komen van zijn hand. Persoonlijk noem ik het geen kerststukjes maar kerststukken! Ik heb intussen maar het gewone werk het werk gelaten en ben de vijgenboom gaan snoeien, dan was ik tenminste dicht in de buurt voor als ik weer vrijwillig bijstand mocht verlenen.

En je raadt het al, daarna mocht ik ook de tuin weer op orde maken. Leuk dat je man een hobby heeft, de schat! Men zegt dat dit ‘ware liefde’ is!

Naschrift: verhaal is geschreven voor ‘il Tramonto’, het digi-magazine / blog voor Noord-Italië. Lees meer verhalen, belevenissen en recepten op www.iltramonto.eu ! Ciao a tutti!

Voor een fijne, ontspannen vakantie aan de Golf van Venetië staat ons gastenverblijf ter beschikking, Villa Greta: www.villagreta.eu

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *