Project AAP, uitleg

Ik had recentelijk een droom. Omdat ik pas later wakker werd, kon ik mij het verhaal slechts een klein beetje herinneren: het was iets over palmbomen en sprekende holle kokosnoten die zich als apen gedroegen.

Ik heb onbewust een link gelegd met de slogan die mijn moeder altijd hanteerde als ze menselijk gedrag niet kon begrijpen. Dan zei ze altijd: ‘niets zo gek als mensen, daar vang je apen mee!’ Als kind al vond ik die uitspraak grappig. We moesten er thuis allemaal enorm om lachen. Door deze droom en door al geruime tijd de wereldpolitiek op afstand te volgen zie ik wel degelijk een toenemend apengedrag onder politici. Gedrag dat aantoont dat het menselijke element van de homo sapiens sapiens, het verstand / de ratio, al behoorlijk gedegenereerd is.

De tijd die ik wakker lag heb ik benut om eens rustig na te denken over de vraag: Wat moet ik met de grote onrust die ik voel bij alle politieke ontwikkelingen in de wereld? De boosheid, de gestaag toenemende vertwijfeling, de groeiende onmacht en nog vele soorten barre en bijzonder vervelende gevoelens moeten ergens een plekje krijgen anders word ik nog gekker dan ik al ben!

Ik krijg de indruk dat iedere dwaas die hard kan blèren en stennis kan maken de politiek in wil zonder naar z’n eigen competentieprofiel te kijken. Het lijkt er ook op dat steeds meer mensen – wereldwijd – een mening hebben over de politiek, en zo mogelijk nog meer over politici. Nee, ik doe het Nederland niet aan, ik ga niet (meer) de politiek in. Echter lijdelijk toezien kan ik ook niet en daarom heb ik het besluit genomen……

Ik start met het project: Project AAP.

 

AAP staat voor:

Alternatieve Aanpak Politiek

& voor

Appel Aan Politici

 

Een project met een ruime doelstelling.
Enerzijds om een eerlijke mening te geven over de politiek, een zo volledig mogelijke uitleg te geven over politieke onderwerpen, om burgers van de BV Nederland volledig en juist te informeren en te bevragen over wat zij vinden. En anderzijds om alles rondom politiek, politici, de BV Nederland, de  staatsinrichting en de valse, eenzijdige en onvolledige media in dit geheel aan de orde te stellen. Met de verkregen input wil ik met hulp van anderen artikels schrijven ter lering en vermaak. In de hoop dat we daarmee een helpende hand kunnen bieden aan mensen die politiek denken te bedrijven echter de weg helemaal kwijt zijn en vergeten onze burgerbelangen te behartigen. Dat we een eerlijker politiek klimaat krijgen en zo mogelijk zelfs plezier in de politiek en een hernieuwd vertrouwen in onze volksvertegenwoordigers.

Door ‘apengedrag‘ openlijk aan de orde te stellen, hoop ik dat we met z’n allen ontwaken uit een Sneeuwwitjesachtige roes, dat we als burger een proactieve rol gaan innemen, de werkelijkheid onder ogen zien en de touwtjes weer in handen krijgen: controle krijgen over de STAAT. Dat we rechercheren, feiten leren analyseren op een objectieve wijze, dan pas conclusies trekken en vervolgens niet alleen zeggen wat we denken doch ook gaan doen / handelen op een wijze die goed is voor ons land en onze toekomst.

Oh ja, even in de sfeer komen? Klik maar eens hier. Wel terugkomen om daadwerkelijk mee te doen!

In de komende maanden tref je via deze rubriek nog meer vraagstellingen aan waarop jij jouw eerlijke stem mag uitbrengen.

Doe mee met AAP: klik hier voor de eerste ronde vragen. Oh ja, nodig iedereen uit om een stem uit te brengen. Bedankt!

 

One comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *