Inpakken die handel

kan een kapotje helpen?

Ik kon het niet nalaten om de kerk van Swalmen te fotograferen voordat ik de Praktijk voor Mondhygiëne Midden-Limburg binnenstapte, waar ik met de mond open en lekker liggend in de armen van mijn zuster een nóg schoner bekje kreeg. Al had ik goed gepoetst, geragerd en zeker niet vergeten om dagelijks de tong te schrapen, ik kijk altijd verlangend uit naar de driemaandelijkse controlebeurt van mijn strenge zuster, de mondhygiëniste, in het belang van een gezonde mondverzorging.

Want met alleen spoelen krijg je echt nog geen schone mond !

Een klein uurtje niets kunnen zeggen, we zouden het meer mensen in deze verarmde eenzijdige schreeuwwereld moeten kunnen voorschrijven of aanraden!

Condoom in de strijd tegen de gevolgen van godsdienst ….

De kerktoren was stevig ingepakt, alsof een soort condoom eroverheen was getrokken. Het zette mij tot nadenken. Wat als we alle kerken preventief zouden kunnen voorzien van zo’n ‘kapotje’?

Gewoon om eens een tijdje te proberen of we daarmee tweespalt (waaronder haat, discriminatie en onverdraagzaamheid) kunnen tegenhouden die vanuit kerken wordt verspreid. Om volgelingen te bewegen zich maatschappelijk te gedragen zoals het normale fatsoen dat in een moderne rechtsstaat van burgers verlangt? Zouden die mensen dan weer zelf gaan nadenken en tot besef komen dat het allemaal draait om ‘liefde’ !

Dat een rechtsstaat niet gebaseerd kan zijn op godsdienstige uitgangspunten en dat als mensen er toch voor kiezen om een god te dienen, een kapotje voorkomt dat ze hun keuze ook aan anderen kunnen opleggen; Dat hun individuele keuze en bijgaande ‘geloofslozing’ vooral binnen dit ‘rubbertje’ blijft, daarmee de buitenwereld beschermend tegen infecties.

Utopie, nobel streven of oplossing?

Ik roep iedereen op om samen te gaan voor een totale secularisering van de Nederlandse maatschappij! Waar mensen respect hebben voor andere mensen en waar geen ruimte is voor welke geloofsovertuiging dan ook die de waarde van de mens in z’n originaliteit aantast!

De kerktoren van Swalmen-Roermond is al ingepakt, nu de rest nog!

Naschrift

Naschrift op mijn Facebook blog n.a.v. een publicatie enkele dagen later:

‘Normaal’ zou ik zeggen: ‘het moet niet gekker worden!’ Maar wat is tegenwoordig nog normaal als het gaat om de USA of om de Katholieke Kerk? Ik meldde een paar dagen geleden op www.adsmets.nl nog dat minstens 300 geestelijken jarenlang duizenden kinderen seksueel hebben misbruikt. En weet je nu wiens schuld dit is? Kom op, raad eens!

Juist ja, het is de schuld van de HOMO’S. Dat verklaarde USA kardinaal Burke. Het is geen fout van de kerk, de daden komen door de homoseksuele cultuur. Die heeft de kerk beïnvloed en moet nu echt uitgeroeid worden. Seks mag alleen tussen man en vrouw. Oh ja, hij raadt iedereen aan om kinderen ver van homo’s te houden.

Wat leren wij dus van deze beste man:
1) alle homo’s zijn pedofiel
2) de priesters treffen geen blaam, zijn niet homo- noch pedofiel, ze zijn alleen door verkeerde mensen beïnvloed

Ik ben nu inmiddels een rijpe ‘jongeman’ en heb al heel wat beledigingen en discriminerende ervaringen meegemaakt, echter dit slaat m.i. toch wel alles!

Deze keer geen compromitterende foto van een bloempje en een bijtje, echter wel een passend en uitdagend natuurplaatje van 2 insecten die gezellig kontje-kontje knuffelen.


Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 1f642.png
L'amore, een boek over twee Nederlanders die al netwerkend in Italië willen inburgeren

L’amore, een boek over twee Nederlanders die een nieuw bestaan opbouwen in Italië


Klik hier voor alle blogs ‘il Tramonto’,© www.iltramonto.eu – redactie Sjaak Verweij, foto’s: Ad Smets

2 comments

  • Henny

    Dat roep ik al jaren, geloof maar achter je eigen voordeur, maar val mij er a.u.b. niet mee lastig. Dat geldt trouwens voor elk geloof, geen enkel geloof uitgezonderd. Zou er een veel vreedzamere samenleving ontstaan, naar mijn mening. Je kunt dan nl. Niet met religieuze regeltjes schermen als je iets niet bevalt, maar zult echt ZELF moeten bedenken waarom je ergens tegen bent, of onwenselijk vindt en je kunt “geloofsovertuigingen” niet meer als uitvlucht gebruiken. Heerlijk lijkt me dat!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *