Höt mit grezele

Adje Smets & Greetje ThijssenNederland, wat een prachtig land en wat een heerlijk weer, zo nu en dan wat winderig en soms een beetje regen. Ik zei: “een beetje!” 🙂

Potverdorie, wat gaat het vandaag te keer! Pijpenstelen! Zoals wij in het Roermonds zeggen: “kaat, naat en sjoeverechtig, ech honjsvottewaer!” Echt weer om er niet uit te hoeven.

Maar ja, wat eten we vandaag?

STAMPPOT! Overigens een leuke reclame van de LIDL. We hebben al diverse keren stamppot gegeten, alleen nog geen boeremoos mit zoervleis, maar dat is de schuld van mijn zuster Els 🙂 .

Verder hebben we in de afgelopen 10 dagen maar liefst 4 keer Triple C (Chili Con Carne) gegeten. Vandaar dat onstuimige weer van de laatste dagen. Indisch kipprutje met taugé stond 2 keer op het menu. Erwtensoep hebben we bij de buurvrouw gegeten. Friet uit de Airfryer? Ook 2 keer. Gezonde salade met pijnboompitten en uitgebakken spekjes en een heerlijke dressing op basis van olijfolie uit ons dorp in Italië. Ook al gehad….

Mijn fantasie is op! Wat nu?
Als ik vroeger aan mijn moeder vroeg; “wat eten we vandaag?”, dan was haar standaard antwoord: “höt mit grezele!” En laat ik nou net dát eens klaar willen maken, maar nu kom ik erachter dat ik nog steeds niet weet wat het is! Ik kan het haar niet vragen, althans ik kan dat wel maar ik ben bang dat ik geen antwoord krijg. Dus wie helpt mij uit de nood? Wat is dat?

2 comments

  • Alda

    Ik denk dat het apenstaartjes zijn, Ad. Want dat zei mijn moeder vroeger altijd als ik vroeg “wat eten we vandaag?”. 🙂

  • Sjaak

    Wanneer ik in mijn jeugd vroeg “Wat eten we vandaag?” kregen we steevast het antwoord “IJT!” Wat? “ijt ijt ijt, wat de hond schijt!” Mijn ouders runden een SPAR-kruidenierswinkel. In de vochtige voorraadkelder onder de winkel lieten de papieren etiketten van de blikken groente regelmatig los. Af en toe haalde mijn vader een kaal blik zonder etiket uit de kelder en riep dan “Vanavond eten we ijt!” Het was altijd een verrassing, waren het bruine bonen, doperwten, sperziebonen of fruit? Bij fruit werd een tweede blik ‘ijt’ opengemaakt in de hoop dat daar wel groente in zou zitten…….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.