En toen werd een buurvrouw neergestoken

generalenbuurt_ad smets_steekpartij_5236Sjaak en ik hebben voor onze buurt in Eindhoven jaren geleden een buurtstichting opgericht die de leefbaarheid, veiligheid en sociale cohesie bevordert. Vanuit de gemeente is er namelijk geen aandacht voor onze buurt omdat het een rustige (bijna ingeslapen) woonbuurt is waar bijna nooit iets aan de hand is.

We doen niettemin toch ons opperste best om er een nog fijnere buurt (de op één na grootste buurt van Eindhoven met bijna 6.000 buurtbewoners) van te maken. Waarbij de grote populatie ouderen zich mee weten te bewegen met de kleine groep jeugd. Waar ook moelanders begrip krijgen voor de waarden van onze Nederlandse maatschappij en met ons meedoen en respect tonen voor wat wij hebben weten op te bouwen. Een heerlijke woonwijk met aandacht voor elkaar.

Verkeerde aandacht?
Steekt een man zijn vriendin, bij ons 2 straten verder, vanochtend neer tijdens een felle ruzie. Volgens zeggen hadden ze al vaak hevige ruzies, echter deze keer liep echt uit de hand. Tientallen politiemensen en rechercheurs de hele ochtend aan het werk om precies te onderzoeken wat de oorzaak was. Een en al sirenes! Een echte Tatort en ook nog eens dicht bij huis. Best akelig. Hopelijk blijft de buurvrouw in leven, we wachten de berichten af.

Bezoek gerust onze buurtwebsite!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *