Eine maeter beer en 40 cm greun voor

IMG_5111Vroeger spraken mijn zwagers wel eens van ‘eine maeter beer’ (1 meter bier), een type drank waar ik ‘niets’ mee heb. Ik ben vanaf mijn 15de wijndrinker! Vandaag heb ik de ervaring om 40 cm groenvoer te eten. ‘Ich veulde mich biejnao eine knien’, zou ik op z’n Limburgs gezegd kunnen hebben (‘ik voelde me bijna een konijn’).

Laat ik niet klagen, ik had er zelf om gevraagd, ik vind het namelijk erg lekker: een uitgebreide salade! Voor vegetariërs onder de lezers: heerlijk met spekjes (uitgebakken prosciutto). Voor mensen die wel vlees eten, zalig met geitenkaas gedrapeerd met honingdressing. Ha, ha. Natuurlijk een wijntje erbij en omdat we maar 2 glazen zouden drinken, 2 flinke glazen uit de kast genomen.

Om eerlijk te zijn, de grootste die we hebben zodat de fles leeg gedronken kon worden. Rosso Majon 2011 van Ferrin, een fles waar nu al meer dan 100 Euro voor wordt geboden. Omdat wij sowieso niet van teveel drinken houden, hebben we het toetje slechts petieterig gedecoreerd met een scheutje advocaat. Geen chocola bij de espresso, echter wel een …. eh …… dat mag ik niet meer zeggen van Sjaak! Bang voor commentaar! Fijne werkweek toegewenst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.