Een verhaaltje over Libelle

libelle_ad smets_1234Ik stond vanochtend vroeg onder de douche in onze achtertuin en ik zag een gele libelle vliegen. “Oh, die zal dadelijk als je klaar bent met douchen toch wel weg zijn”, zei Sjaak tegen mij. Dat dacht ik ook, dus ik deed alles op z’n gemakjes. Echter, toen ik me bijna helemaal had afgedroogd, zat hij er nog. Weliswaar op het mooiste blad van de Aspidistra elatior wat we hebben, maar toch…. Dus nu spurten en de camera pakken. En jawel hoor, hij zat er nog! Geschoten – in de blote kont en met nog natte handen – op het prachtige gele en verdorde blad. En de foto is zó scherp geworden dat ik echt even moest verifiëren of mijn goddelijke lichaam niet was te zien in zijn ogen….. Stel je voor, je zou ervan schrikken, slecht voor je gezondheid op maandagochtend. Het beest schrok in ieder geval wel. En weg was‘ie! Kreng!!

libelle_ad smets_1238

 

libelle_ad smets_1236

3 comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.